Ga verder naar adresstempels bestellen   

 

Adresstempel

Onder een adresstempel wordt over het algemeen een tekststempel verstaan - die zowel particulier als zakelijk wordt gebruikt - met uitsluitend adresgegevens op de stempelplaat. Adresstempels zijn zowel direct in de vakwinkel te verkrijgen als bij ons via een online bestelling. Adresstempels moeten in ieder geval individueel gemaakt worden waarbij niet alleen de tekst persoonlijk is maar ook het lettertype en de lettergrootte verschillend kunnen zijn. Adresstempels voor privégebruik bevatten vaak een afbeelding die de gebruiker puur uit interesse – gevoelsmatig of bewust – zelf heeft uitgezocht. De adresstempels zijn zowel verkrijgbaar als conventionele houten stempels als automatische stempels.

De vraag blijft echter waarom men een adresstempel nodig heeft. Over het algemeen geldt dat een adresstempel dient om schriftelijke documenten – of het nu brieven of een andere vorm van schriftelijke communicatie betreft – te voorzien van een eigen adres. Over het algemeen gaat het hier om het adres van de schrijver. Adresstempels maken het werk op kantoor makkelijker, vooral als men te maken heeft met veel correspondentie. Bekwaam, snel en eenvoudig worden in een handomdraai enveloppen, brieven of andere documenten voorzien van het eigen adres. Het begrip «adresstempel» kan eigenlijk beter gedefinieerd worden als «afzenderstempel».

Adresstempel met logo

Naast de eenvoudige adresstempels bestaat ook de mogelijkheid om – voornamelijk geschikt voor bedrijven, artiesten en andere mensen die zich onderscheidend willen presenteren – naast het adres een bedrijfslogo of opvallende afbeelding te plaatsen. Dit gebeurt hetzij als aanvulling of het adres wordt slim geïntegreerd in het dominante logo.

Los van de inhoudelijke individualiteit zijn adresstempels ook beschikbaar in verschillende kleuren, materialen en vormen, en te gebruiken voor verschillende doeleinden zoals zak- of automatische stempels. Naast de traditionele stempels – meestal gemaakt van stevig hout of onderhoudsvriendelijk kunststof – die een extern stempelkussen nodig hebben en die met verschillende stempelinkt verkrijgbaar zijn, zijn er stempels in de handel die reeds een geïntegreerd stempelkussen bevatten. Deze laatste - vaak gemaakt van metaal – maakt een absoluut schoon en een direct gebruik van de adresstempel mogelijk. Adresstempels zijn zowel in hoekige, als ovale of ronde vorm en in verschillende kleuren te verkrijgen. De moderne adresstempels zijn klein en passen in bijna iedere zak of kunnen op het bureau geplaatst worden als bijzonder mooie decoratie.

Adresstempels ondanks het computertijdperk?

Iemand zou natuurlijk kunnen opmerken dat een adresstempel in het tijdperk van de computer ook vervangen kan worden door de PC. Dit valt ook niet te ontkennen. Toch zijn de handmatige adresstempels veel meer tijd-, stroom- en kostenbesparend. Het onnodig opstarten van de computer, dure kleurenprinters alswel hoge electriciteitskosten kunnen worden voorkomen door de eenmalige aanschafkosten van een stempel.

Heeft u een zeer formele adresstempel nodig - bijvoorbeeld puur voor het verzenden van post – dan dient u rekening te houden met het volgende: het tekstgedeelte dient de volgende volgorde te bevatten, titel of aanhef, de voor- en achternaam, straatnaam inclusief huisnummer, postcode en de betreffende woonplaats. Voor internationale zendingen worden landen - of woonplaatsen in hoofdletters in het Duits, Engels of Frans - maar het beste in de taal van het land van bestemming – en in de laatste regel geschreven.

De individuele keuze van adresstempels is bij ons eenvoudig te maken en het brede aanbod varieert – zoals reeds eerder vermeld – van eenvoudige kunststof stempels tot en met modieuze metalen stempels die reeds van een stempelkussen zijn voorzien.