Ga verder naar ronde stempels bestellen   

 

Ronde stempel

Ronde stempels zijn – zoals de naam reeds verraadt – rond van vorm en worden vaak als zegel gebruikt. Niet zelden bevinden zich aan de binnenrand van deze ronde stempel inscripties. Ook zijn symbolen zoals de Duitse adelaar of de leeuw op de ronde stempel te herkennen.

Het gebruik van ronde stempels

Zo worden bijvoorbeeld bij het gerechtshof of andere openbare instellingen documenten met een dergelijke ronde stempel verzegeld. Op elke pas, elk rijbewijs of enig andere oorkonde zijn ronde stempels te vinden. Officiële zaakdeskundigen – zoals een deurwaarder – hebben vaak speciale ronde stempels. Ook de post stempelt brieven en pakketten af met ronde stempels waarop de plaats van het postkantoor als ook de datum zichtbaar zijn.

Voor verschillende beroepsgroepen, zoals accountants en belastingadviseurs, wordt de ronde stempel zowel qua vorm als ontwerp wettelijk voorgeschreven.

Imitatie van openbare, ambtelijke ronde stempels – zelfs imitatie bij benadering, is strafbaar. Toch kunnen alle particulieren een ronde stempel laten maken zolang deze geen gelijkenis vertoont met de hierboven genoemde ambtelijke zegels. Zeer geliefd bij particulieren is de – vaak grappige – afbeeldingstempel. In het bedrijfsleven worden deze ronde stempels vaak gebruikt als logostempel. Ook de meerderheid van de duikstempels zijn rond. Naast een typische afbeelding wordt vaak de naam van de bezitter, een grappige spreuk of de bedrijfsnaam vermeld. Naast reclamedoeleinden worden ze in eerste instantie gebruikt voor het invullen van logboeken wat voor duikorganisaties of duikinstructeurs verplicht is.

Ronde stempels bestellen

Ronde stempels kunnen zowel door particulieren als bedrijven – zoals bij de andere stempels – direct worden verkregen via de vakhandel of online via ons worden besteld. De persoonlijke vormgeving is zeer eenvoudig, handig en gemakkelijk te doen vanuit huis via het internet. De beslissing over waar en hoe men de gewenste ronde stempel zal kopen, is afhankelijk van de tijd en locatie. Meer tijdbesparend en handiger is de bestelling online via internet omdat men daar niet aan openingstijden van winkels of lange afstanden bent gebonden. De hedendaagse technologie stelt ons in staat een persoonlijke vormgeving, goede klantenservice en hoge kwaliteit te kunnen garanderen.


Vooral de ronde vorm spreekt de gebruikers en degene die deze zullen aanschouwen enorm aan. Rond staat gelijk aan harmonie en wie van ons is nu niet op zoek naar harmonie? Ook in tal van kinderspelletjes of pedagogische leer- en stempelspelletjes wordt de vorm van de ronde stempel teruggevonden.