Duikstempel

Colop Pocketstamp 20

rubber-stamp.svg
Kleur behuizing
Grootte van de stempel 38×14 mm Aantal regels 3–4 regels
Prijs EUR20.90 –10% Korting
EUR 18.80 incl. btw
Colop Pocketstamp 20
Sjablonen 4381 Sjablonen 4381

Colop Pocketstamp R30

Kleur behuizing
Grootte van de stempel 30×30 mm Aantal regels 7–8 regels
Prijs EUR16.90 –10% Korting
EUR 15.20 incl. btw
Colop Pocketstamp R30
Sjablonen 4380 Sjablonen 4380 Sjablonen 4380

Mobile Printy 9411

rubber-stamp.svg
Kleur behuizing
Grootte van de stempel 38×14 mm Aantal regels 3–4 regels
Prijs EUR18.90 –10% Korting
EUR 17.10 incl. btw
Mobile Printy 9411
Sjablonen 1547 Sjablonen 1547

Mobile Printy 9430

Kleur behuizing
Grootte van de stempel 30×30 mm Aantal regels 7–8 regels
Prijs EUR25.90 –10% Korting
EUR 23.40 incl. btw
Mobile Printy 9430
Sjablonen 1549 Sjablonen 1549 Sjablonen 1549

Hoe kunt u duikstempel

Hoe komt u aan uw duikstempel?

Op onze website vindt u een groot aanbod aan stempels inclusief verschillende afbeeldingen en spreuken. Natuurlijk kunt u ook uw eigen ideeën aan ons voorleggen. Het voordeel van kopen bij ons is dat u uw stempel kunt kiezen uit het comfort van uw eigen huis. Zonder stress in de winkel of zonder dat u gebonden bent aan openingstijden. U plaatst de gewenste stempel simpelweg in de winkelwagen en slechts enkele dagen later ontvangt u uw bestelling.

Wat is een duikstempel?

Zoals de naam al doet vermoeden, behoort een duikstempel tot de standaard uitrusting van duikers. U duikt altijd minstens met twee personen en houdt over het algemeen een logboek bij over de gemaakte duiken. Als aandenken en als representatie van wat u zoal bereikt heeft, hecht u veel waarde een het logboek. Maar omdat iedere duiker zich van andere duikinstructeurs wilt onderscheiden is een persoonlijke duikstempel belangrijk. Deze kan rond of hoekig zijn, voorzien zijn van speciale duikstempel afbeeldingen of spreuken, zelfinktend zijn of, of, of. Het aanbod aan duikstempels is zeer groot en zo vindt iedere duiker zijn/haar eigen stempel.

Duikstempel afbeeldingen

Duikstempels zijn in de meeste gevallen rond en voorzien van een afbeelding of logo die betrekking heeft op de geliefde water- en duiksport. Populaire afbeeldingen, naast die van de vis en duikers, zijn kikkers, eenden, zeepaardjes, schelpen en andere dieren die bij of in het water leven. Onder de vissen is de kogelvis het meest populair. Over het algemeen vindt men ook alle andere figuren in karikatuurvorm op duikstempels terug. Bij de betreffende afbeelding hoort over het algemeen een passende tekst. Deze bevindt zich – bij de ronde stempels – vaak rondom de afbeelding. In de tekst vindt men naast informele informatie zoals naam van de duikschool, eigenaar en dergelijke ook losse, grappige spreuken zoals «Zeemeerminnen duiken beter», «In de ban van de diepte», «Naar verloop van tijd komt iedereen boven» of «Mooi weer duiker». Duikstempels die in een logboek worden geplaatst bevatten in ieder geval de naam van de betreffende eigenaar. Zo is bij eenzelfde afbeelding en/of gelijke spreuk de ondergetekende snel te herkennen.

Welke mogelijkheden zijn er om een persoonlijke afbeelding voor een duikstempel te vinden?

Geïnteresseerden kunnen uit het ruime aanbod een duikstempel kiezen die het beste bij hem/haar past en met wie hij/zij zich het meest kan identificeren. Natuurlijk bestaat het risico dat ook een andere duiker deze duikstempel afbeelding of spreuk leuk vindt en dat de stempel hierdoor niet persoonlijk meer is. In het slechtste geval zou het kunnen gebeuren dat een duiker zijn logboek laat afstempelen door een duikpartner met eenzelfde stempelafbeelding – dat vormt absoluut een herinnering aan een bizarre maar niet gewenste situatie.
Degene die werkelijk waarde hecht aan een zeer persoonlijke stempel zou zich moeten informeren over het maken van duikstempels. Hiermee wordt vermeden dat er gekozen moet worden uit standaard aangeboden spreuken en afbeeldingen. De gebruiker kan dan zelf over het ontwerp beslissen.

Welke eisen worden er aan een eigen afbeelding gesteld?

Een eigen ontwerp voor een duikstempel dient in zwart wit te zijn. Reden hiervoor is dat de stempel zelf slechts twee kleuren kan afdrukken. De afbeelding die wordt gekozen moet daarom niet al te gedetailleerd zijn, tenminste als het om de kleur gaat. Want dan bestaat het gevaar dat de details niet meer goed te zien zijn, ze gaan in elkaar op en de afbeelding verliest aan effectiviteit. Daarom is het meestal beter om te kiezen voor een eenvoudiger ontwerp dat na het afdrukken nog steeds indruk maakt en duidelijk is. Over de scherpte hoeft niemand zich zorgen te maken want de laser is in staat om tot op 0.08 mm nauwkeurig te werken – een scherpte die normaal gesproken voldoende zou moeten zijn.

Hoe wordt de duikstempel gemaakt?

De gewenste afbeelding voor de duikstempel wordt met behulp van speciale software in de computer ingelezen. Deze software stuurt ook de laser aan en zet de afbeelding in een passend formaat. Dit betekent dat een nog niet monochrome kleur wordt getransformeerd tot een monochrome kleur en daarna pas een echte stempelafbeelding kan worden. Natuurlijk worden op deze manier niet alleen afbeeldingen voor duikstempels ingelezen maar ook duikspreuken. Degene die zich niet kan vinden in een afbeelding kan het met woorden zeggen – soms niet de slechtste oplossing. De rubberplaat die zo ontstaat wordt op een standaardstempel aangebracht. Nu moet alleen de eigenaar de stempel nog mooi vinden. Als dit niet het geval is dan is een nieuwe poging zeker altijd mogelijk! Persoonlijke stempels zijn uiteraard ook ideaal om cadeau te doen.